dinsdag 31 maart 2015

MRSA-besmetting in Verpleeghuis 'De Bieslandhof' Delft

MRSA BESMETTING IN DOOFPOT 

Verpleeghuis 'De Bieslandhof' is de grootste zorginstelling van de Pieter van Foreest. De afgelopen jaren is dit verpleeghuis regelmatig in het nieuws geweest. De vorige voorzitter van de Raad van Bestuur, Therese van den Hurk, moest met de staart tussen de benen vertrekken wegens leugens en haar gevoeligheid voor onoirbare 'financiële prikkels'. De Pieter van Foreest heeft voortdurend problemen met de kwaliteit van zorg. Wisselend management maakt daar kennelijk geen einde aan en veroorzaakt louter onrust.
De focus van de huidige vz. van de -eenhoofdige- Raad van Bestuur, Jos Bleijenberg, ligt op het financieel beheer lees: het saneren van de huizen (Stefanna, Abtswoude e.a.) en niet op de organisatie van de zorg en dat blijkt meer dan een grote misrekening. De organisatie rammelt aan alle kanten. Veel medewerkers voelen zich onveilig en ervaren intimidatie. Er spelen een aantal beheersmatige zaken die steeds fout gaan en die Bleijenberg veronachtzaamt.
Er spelen een aantal zaken, maar laat ik beginnen met een heel urgente casus.

Begin MAART JL heeft zich een MRSA-BESMETTING voorgedaan in de Bieslandhof die men met alle macht onder de pet wil houden.
Medewerkers wordt geinstrueerd hier niet over te praten en zijn onvoldoende geïnformeerd over gevaren. Bezoekers zijn helemaal niet geïnformeerd. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten